Kamp 2008

Kamp verslag – Dag 1

21-08-08

Half 9 ‘s morgens, het was zover, de KLJ van Kesselt kon beginnen aan haar jaarlijkse kamp ! Langzaam maar zeker stroomde het volk toe in de hal van het station in Hasselt. De meters & peters verdelen, mensen tellen, onze nieuwe polo’s aandoen. Iedereen was er klaar voor !

Niet veel later konden we vertrekken, allemaal netjes de grote trein op & lachen, gieren, brullen ! De hele trein wist al snel dat ook de KLJ van Kesselt van de partij was.
2 uur trein = 2 uur plezier! Stronten, pokeren, presidenten, alle kaartspelen passeerden de revue en de treinreis VLOOG voorbij !
Eens Brussel gepasseerd waren we zo in Gent, waar onze lieve Dirk & Thomas ons al stonden op te wachten, om er toch zeker van te zijn dat we de juiste trein namen richting De Pinte. En een dik half uur later, zagen we het mooie blauwe bord met de witte letters: DE PINTE !
Een kwartier goed stappen en het kamp was in zicht: DE HAVIK & een grote KLJ vlag. We wisten genoeg ! Een pré-party op de trein en iets later kon ook het grote feest op kamp beginnen.
Regels uitleggen, en toen kwam de grote verrassing: we hebben een +16-groep! Maar al snel konden we van die grote schok bekomen en onze bedjes opmaken. De usuall stuff dus eigenlijk !
Weer een uurtje later (wat zijn onze dagen toch goed gevuld), kregen we een voorsmaakje van ons thema, nl. MUZIEK. We begonnen ons kamp zeer rustig en mochten de eerste dag genieten van een streepje Klassieke muziek. De klassiekste zoektocht ooit, ons eerste echte spel. Een spel vol piano’s, dwarsfluiten, saxofoons en trompetten, onder begeleiding van Mozart, Bach en Chopin.
Dit jaar mochten we ook enkele nieuwe leden verwelkomen op ons kamp en daar hoort natuurlijk een groot, warm welkom bij ! Waarom ze dan niet in ene weg dopen?! Ze mochten proeven van de typische streekgerechten, twister spelen met hun gezicht en werden uiteindelijk plechtig gedoopt met de überspeciale WC-borstel!
Niet alleen nieuwkomers op het kamp, maar ook in de overmooie Maxie-groep verwelkomden we 3 ancien-Lowies. Juli, Ilka en Lauren zullen het niet snel vergeten, maar ze werden plechtig verwelkomt door ook een doop te ondergaan. Ze werden gerestyled, mochten ook de streekgerechten proeven (maar dan net ietsjes pittiger dan onze Peelkes & Lowies) en werden gedouched op een minder aangename manier.
Na een zeer drukke eerste dag gingen we allemaal netjes om 23.00u slapen! (Of ja, dat dachten we toch) Alles ging zijn normale gang: tasje chocomel, beschuitje erbij, tandjes poetsen en ons nestje in.
Maar opeens was er zo rond 03.15u bij alle Maxies onverwacht bezoek ! We waren nog enkele mensen vergeten te dopen ö… Niet alleen nieuwe Maxies in onze +12-groep, maar ook nieuwe Maxies in onze +16-groep. Dit mochten we ZEKER niet onopgemerkt laten voorbij gaan.
Daarom pakte de leiding het groots aan, bruine pakken, witte maskers en veel te veel lawaai! Pieter, Brecht en Dennis moesten een helse doop ondergaan. Het begon allemaal heel netjes met een kleine kastijding op de stoel, veel duck-tape en minder beenhaar voor de jongens ! Ook praten ging niet zo gemakkelijk met dat grijze goedje op hun mond, onze wereld was even een stukje mooier totdat de tape eraf getrokken werd en onze grote baby’s begonnen te shreeuwen. (mannen hé, altijd overdrijven!)
Na de ontharingen met de duck-tape was het tijd om een hapje te eten. Blinddoek om en smullen maar, het begon heel zoet met wat spekjes en wat confituur. Later was de leverpastei aan de beurt, natuurlijk vertelden we hen niet dat het gewone leverpastei was en de jongens geloofden dan ook dat ze juist kattenvoer gegeten hadden.
Uiteindelijk 1 van de culinaire hoogstandjes van de leiding, met hulp van SOS KLJ Kesselt toverden ze een heerlijk, gezond omelet tevoorschijn.
Ingedriënten: ei, rundsvlees, snuifje zout en beetje peper. MAAR… we kunnen ze niet fatsoenlijk dopen als het een gewoon omelet is. Daarom was het rundsvlees ook geen gewoon rundsvlees, wat we allemaal gewoon zijn te eten, het waren nl. RUNDSBALLEN! Zéér gezond en goedkoop, maar niet erg smakelijk.
De jongens hadden genoeg afgezien en de rest van de Maxies mochten ook terug gaan slapen. Nu zat onze eerste drukke dag er echt op.

Blijf deze site in de gaten houden voor de verslagen van onze andere toffe dagen !

Groetjes, vanuit de Pinte !

( by Anne C)

Foto’s

Kamp verslag – Dag 2

08.30u, we werden ietsjes later gewekt, omdat onze lieve leiding ons midden in de nacht is komen wekken om de +16-jongens te dopen. Een kwartiertje later was eindelijk iedereen beneden en konden we druk gaan Ochtendgymnastieken met Sander. Iedereen netjes op een rijtje en LOPEN MAAR. Wakker waren we wel. En na de inspanningen werden we rijkelijk beloond met een lekker ontbijt !

Iedereen had netjes zijn taken uitgevoerd en dan kon ons mooie programma weer beginnen. Met filmmuziek op de achtergrond gingen we er keihard tegenaan met het klassieke ladderspel in een nieuw kleedje.

De ladder werd een hitlijst en de leden werden allemaal knappe popsterren. Van Regi (Maarten Nijs) tot Leona Lewis (ikke, Anne) & natuurlijk Rihanna (Babette) en onze eigen Kat DeLuna (Gaëlle). Iedereen kon een plaatsje bemachtigen in onze hitlijst en de uiteindelijke Top 3 waren onze grote winnaars.
Op nummer 3 hadden we Anouk (Anouk), op nummer 2 Madonna (Lore) en onze all-time favourit was Usher (Brecht).

Daarna even tijd om in onze bands ons project te vervullen. Ik hoor jullie na al allemaal denken: Bands?! Wat zijn dat? Wel… even een woordje uitleg. Ieder jaar worden al onze leden opgesplitst in vele groepen, onder leiding van onze maxies. Zo hebben we Band 1 olv Anouk met als bandnaam: De lekkere scheetjes, Band 2 olv Lore met als bandnaam: De blondies & de EMO, Band 3 olv Babs met als bandnaam: Gang Bang, Band 4 olv mezelf (Anne) met als bandnaam: De danetjes en last bot not least: Band 5 olv Iris met als bandnaam: De woefkes (en als mascotte DAFNIE).

Na het korte projectmoment konden we weer aanvallen aan tafel en lekker boterhammetjes smullen ! De taken werden vervuld, er werd een beetje gerust en daarna konden we samen Trivial Persuit gaan spelen.

Lopen, lopen, lopen van leider 1 naar leider 2 en terug ! We hebben zo hard gespeeld dat we een anderhalfuurtje later de strijdbijl begraven hebben. En er was nog iemand heeeel slecht gezind, nl. Moeder Natuur. Ze heeft ons heel veel regen gegeven, waardoor Eline haar spel letterlijk in het water is gevallen ö.

Daarom dan maar een beetje improvisatie, de meisjes mochten allemaal hun eigen festivalbandjes maken door bv. te vlechten of aan macramee te doen. En ondertussen stelden de jongens hun tekentechnieken tentoon in een spelletje Pictionary. Er werd weer heel wat afgelachen en de KLJ’ertjes lieten zichzelf van hun meest artistieke kant zien!

Maar onze improvisatie reikte verder dan we dachten en op een gegeven moment kreeg Brecht het lumineuze idee om zijn haren toch te laten bleken (nvdr: de leiding wou dit al doen tijdens de doop, maar maakte het uiteindelijk niet waar). En zo gezegd, zo gedaan, 10 min later zaten Roel en Brecht in de kapstoel bij Dirk en Lien. Nu hebben we weer een paar blonde leden bij, want iedereen kreeg de smaak snel te pakken. De meisjes lieten de puntjes van hun haren afbleken en Sander en Pieter lieten zich ook een neuwe coupe maken ! Het IQ is gelukkig niet gedaald in onze KLJ, maar het aantal blonde opmerkingen kan nu wel verhogen !

Na het verven en de spelletjes voor dode momenten (omdat het nog altijd vies weer was buiten) konden we weer aan tafel gaan smikkelen en onze dierbaarste Conny, Patrick, Anita en Pierre hebben heerlijke gehaktballetjes gemaakt en rode kool en patatjes.

Na het eten en, zoals altijd, de taken zijn we ons volgende spel gaan spelen. Het bandspel van de dag, een spel waarin de communicatie helemaal SHLECHT GING. De leden werden gek van de domme opmerkingen en de leiding amuseerde zich kostelijk, omdat er heeeeel tactisch gespeeld werd!

Foto’s

Foto’s van de overige dagen

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Dag 8

Share

You may also like...

Geef een reactie