Maxies naar de film

Omdat de Belgische (lees Vlaamse) cinema het zo goed doet de laatste tijd besloot KLJ Kesselt eens een kijkje te gaan nemen en met z’n allen naar de bioscoop te gaan.
Wij gingen echter naar een niet-Vlaamse film kijken, wij kozen voor New Kids Turbo (gebaseerd op de internet-serie New Kids) en je zou het vanwege de titel niet zeggen maar dit is een film afkomstig uit Nederland (met inmiddels al meer dan 1 miljoen bezoekers). Voor de oudere lezers (+26 jaar) leggen we het concept van deze film graag even uit.
5 mannen met een muziek- en kleding stijl die zijn oorsprong vindt in de jaren 90, worden ontslagen. Dit lag aan het feit dat ze amper nog werkten maar zelf geven ze de schuld aan de economische crisis. Na een paar mislukte pogingen om aan geld te komen besluiten deze kerels om voortaan nergens meer voor te betalen. De belasting zou de belasting niet zijn als ze dit niet ongestraft willen laten gebeuren.
Voor de ouders van leden kunnen we deze film het best omschrijven als een soort moderne flodder: parodieën op de marginaliteit, g*dverd*mme mooi taalgebruik, etc.
Toch toont New Kids zich af en toe maatschappelijk geëngageerd d.m.v. aandacht te geven aan gehandicapten op de werkvloer, de rol van Nederland tijdens de tweede wereldoorlog toe te lichten, een kritische blik op de verdeling van rijkdom te geven en de rol van de media op de postmodernistische visie van de marginaliteit kritisch te analyseren, de pro’s en contra’s te geven waarbij de verantwoordelijkheid bij de kijker wordt gelegd om een conclusie te formuleren.

Ben je nog niet overtuigd om deze film te gaan kijken? Check dan onderstaande trailer.

Share

You may also like...

Geef een reactie