Kamp 2011 – Dag 3 Aankomst -12

Vertrek: Het was een zomerse maandagochtend omstreeks 09u30 en er stonden allemaal kindjes met blije gezichtjes aan het station van Bilzen. Want ja hoor, de KLJ van Kesselt vertrok op haar jaarlijkse kamp. 11 kindjes, 2 “frisse” leiders en een hoop mama’s en papa’s met traantjes in de ogen. De dag kon natuurlijk niet beter beginnen dan de lieve NMBS die voor een beetje vertraging zorgde. Maar gene paniek, we raakten allemaal goed en wel in het prachtige Centraal Station van Antwerpen! Om ons een half uurtje bezig te houden, had Stad Antwerpen gezorgd voor een mooie tentoonstelling van de nieuwe Harry Potter-film en na ongeduldig wachten, wachten en wachten arriveerden we omstreeks 13u30 in Essen. Opgewacht door de leiding in legeruniform.

Aankomst: De leiding ging het onze kleine soldaatjes natuurlijk niet al te makkelijk maken en met een stafkaart in de hand geraakten we aan het “beloofde land”. Na een half uurtje wandelen en de beentjes te strekken van de lange treinrit zagen we in de verte een mooi wit gebouw met de naam “ ’t Paviljoen”, zoals onze lieve GPS zou zeggen: “Bestemming bereikt”.

Installeren: Na een koekje te eten en een glaasje water te drinken kon het installeren van de bedden beginnen. Met zinnen als: “Daan, ik wil langs jou liggen” of “Ik lig vanboven!!” kregen we uiteindelijk alle bedjes mooi verdeeld. De jongens fijn samen in verschillende stapelbedden, waar ze er gezellig 1 groot bed van maakten. En de meisjes fijn op de kamer ernaast met 1 groot stapelbed, waarin ’s nachts vier engeltjes lagen te dromen.

Het eerste spel: In het leger komt het erop aan om met zo weinig mogelijk middelen grootse dingen te bouwen en dus gingen we eraan beginnen. De leden werden (-12 en +16 samen) opgedeeld in vier legermachten. Zo is er “Het Medische Component” (rood), “De Luchtmacht” (grijs), “De Landmacht” (groen) en “De Zeemacht” (blauw – deze laatste zijn natuurlijk de beste met geweldige leiding als Anne en Roel J).
Iedere legermacht kreeg een pretpakket met daarin: een hoop planken, spijkers en t-shirts. Ons doel: een mooi plaatsje zoeken in het bos om een hut te bouwen die ze vanaf nu in deze groep iedere dag gaan gebruiken voor het spel, DE STRIJD DER MACHTEN! Creativiteit ten top, want er waren zelfs hutten met verschillende verdiepen, de zogenaamde flatgebouwhutten. De meisjes die niet zo graag met een hamer werkten, mochten met de meisjesleiding de uniformen ontwerpen voor hun teams. (Eventjes tussendoor: in deze groepen (landmacht, zeemacht,…) zullen onze lieve leden iedere dag de taken vervullen)

Na een paar uurtjes hevig te knutselen, te sjorren, te bouwen en te spijkeren was het tijd voor het eerste avondmaal: spaghettiiiiiii! Daarna speelden ze nog een loop spel samen en de kleinsten onder ons maakten daarna nog eens een avondwandeling met aansluitend een nieuwe variant op tikkertje wat ervoor zorgde dat de oogjes al snel dicht vielen.

Een lange, maar o zo fijne dag werd omstreeks 22u30 afgesloten met een tasje overheerlijke warme chocolademelk en tegen 23u00 lagen de (meeste) kindjes in dromenland. Natuurlijk hoort het er ook even bij om de leiding te testen en dan maar wat nachtelijke rondjes te lopen.

Welterusten iedereen, wij hebben het hier ongelooflijk naar onze zin!

Share

You may also like...

Geef een reactie