Kamp 2011 – Dag 4

Na de eerste nacht geslapen te hebben op onze kampplaats konden we beginnen aan onze eerste volledige kamp dag. Onze ochtendgymnastiek stond volledig in het teken van het leger, daarom mochten onze leden een hindernissenparcours afleggen. Onder de legernetten door kruipen, door de banden lopen, onder banken, over banken en uiteindelijk slingeren aan een slingertouw totdat ze een paar meter verder kunnen landen. Onze kleine soldaatjes mochten daarna eventjes de benen strekken en gingen dan ook fijn in groep eventjes joggen. Naderhand konden we lekker rustig genieten van ons eerste ontbijtje, want de kindjes waren opvallend stil geworden van de frisse looptocht.

Om het mooie Essen een beetje te leren kennen gingen we met onze -12 een dorpsspel spelen waarin ze via tactische uitdagingen grote gebieden van Essen op kaart moesten veroveren. We kunnen u verzekeren, als er toevallig een derde wereldoorlog zou uitbreken zijn onze kleine soldaatjes er helemaal klaar voor. Onze blauwhelmen onder leiding van Wouter hadden veel geluk en konden uiteindelijk heel Essen veroveren, terwijl ons rode team alle spelletjes toch heldhaftig gewonnen had. Ondertussen speelden onze +16 een spannende bier-quiz, waarin ze van alles bijgeleerd hadden over onze Belgische trots.

Na het middageten mochten onze kindjes zich echt vies maken en in het leger zijn we natuurlijk niets zonder onze voetjes. Onze kleine soldaatjes gingen op een echte voetjestocht, smeerden elkaars voeten in met confituur, lekten choco van de tenen, maar speelden ook touwtrekken met hun voeten en gaven ballen door als echt voet-baldoorgeef-helden en nog veel meer. Na 2 uurtjes intensief de voetjes gebruikt te hebben, konden we daarna de stinkpateetjes wassen en waren we weer klaar voor te ravotten. Ondertussen gingen onze heldhaftige +16 ook op pad in de omstreken en begonnen aan een ruiltocht met enkel een kleine brooddoos, maar kwamen ze terug met dingen als een serre-verwarming, een schotel, een wijnkoeler, enz. Een geslaagde ruiltocht, als je het mij vraagt.

In het leger hebben echte soldaten ook een helm nodig natuurlijk, daarom gingen we aan de slag met ballonnen, kranten en behangerslijm voor een echte papier-machéhelm.

Na het avondeten speelden we een STRIJD DER MACHTEN waarin de leden op een eloquente  manier elkaar woorden moesten laten raden. Altijd wel lachen geblazen, als het eventjes niet gaat zoals gepland. Na een druk dagje spelen konden we rond 21u00 allemaal de douche in en na een uurtje rook het hier weer uitzonderlijk fris op kamp. Nog eventjes warme choco drinken en dan het bedje in.

Nu zijn we weer aan de volgende dag begonnen, maar zullen we helaas eventjes binnen moeten blijven, want de weergoden zijn ons vandaag niet zo heel goed gezind.

Groetjes vanuit Essen en tot morgen!

Share

You may also like...

Geef een reactie