Kamp 2011 – Dag 5

Ook de tweede nacht op kamp is bijna perfect verlopen, de kleine soldaatjes kunnen ondertussen al wat beter tegen de slaap vechten en daarom bleven ze ook langer wakker. Tegen 00u15 kregen we ze gelukkig allemaal stil en werden onze kleine bengeltjes (bijna) allemaal kleine engeltjes.

De weergoden hadden ons voorspeld dat het een dagje ging worden waarin we voornamelijk binnen moesten spelen, dus speelden we met onze -12 de quiz: De Slimste Soldaat der KLJ Kesselt, naar het ongeveer gelijknamige format van Woestijnvis. We speelden in 3 teams de 3-6-9 ronde, open deur, de galerij, de puzzel en het collectieve geheugen. Het team van Daan (samen met Julie en David) heeft gewonnen, gevolgd door het team van Wouter (samen met Yannick, Isabel en Pieter) en op de derde plaats het team van Sam (samen met Bente, Wout en Sarah) .

Na het middageten was het tijd voor het ABC-spel, na het vinden van de 26 lettertjes in het bos, was het de bedoeling dat de kinderen samen een spel speelden bij iedere letter van het alfabet. Dit zorgde voor de nodige grappige momenten, waar we nu nog spontaan beginnen te lachen als we er eventjes aan terugdenken. Een waar succes, als je het mij vraagt!

We hebben al vele leuke dingen meegemaakt op kamp dus konden we zeker al een briefje vol schrijven. De pennen vloeiden over het papier en als b-post een beetje meewerkt, hebben jullie snel een berichtje van onze kleine soldaatjes. Ondertussen waren we ook bezig met onze kookactiviteit, wat is er nu leuker als samen een lekker dessert te maken voor bij het eten.
Onze kleine soldaatjes zorgden voor krachtvoer door in team een heerlijke crème au beurre taart te maken. Deze heeft nu een nachtje in de koelkast gestaan en zal straks door de strenge +16-jury beoordeeld worden.

Na het avondeten was het weer tijd voor een Strijd der machten, deze keer speelden we het onder ons al zeer goed bekende eitjes spel, waar altijd de nodige discussies ontstaan. Lachen, gieren, brullen, maar vooral zeer tactisch teamwork brachten het voor team grijs (de luchtmacht) tot een eerste overwinning. Wat ik nog niet over deze strijd der machten verteld heb is dat ieder team zijn eigen vlag heeft, het is de bedoeling om overdag de vlag van de andere teams te bemachtigen, zonder dat zij hier ook maar iets van door hebben. Een team dat ’s avonds zijn vlag niet kan laten zien verliest een punt, het team dat de vlag (van de andere groep) kan meenemen krijgt natuurlijk een punt bij. Dit is dan ook de rode draad door ons kamp. Het mooie hier aan is, dat het team dat de strijd der machten van die dag gewonnen heeft helemaal safe zit de volgende dag met zijn vlag, want deze vlag hangt veilig en wel aan onze vlaggenmast op 5m hoogte.

Het is nu donderdagochtend, 14 juli en het regent in Essen. Wij gaan verder spelen en vertellen jullie morgen meer!

Share

You may also like...

Geef een reactie