Kamp 2011 – Dag 6

Allons enfants de la patrie, le jour de gloire est arrivé. Jaja, donderdag 14 juli en onze Franse buren vieren hun nationale feestdag. Voor ons is het niet zo’n feestdag, want de weergoden vonden dat het maar eens tijd was om de hele dag Essen te beregenen. Geen seconde bleef de lucht droog, maar geen paniek: onze leden hadden wel een beetje chance, want de dagelijkse ochtenddril sloegen we voor een keertje over. Onmiddellijk aanvallen aan de ontbijttafel dus.

Na het eten en het uitvoeren van de dagelijkse taken was het tijd om legerbord te spelen. Ganzenbord aangepast aan het leger, uiteraard. Onze leden voerden taken uit als het schrijven van liefdesbrieven voor de leiding, het aanbidden van stoelen en bomen, ze poetsten (eenmalig) hun tanden met chocopasta op hun vinger, schilderden een boom en een huisje met hun mond, vingen een levende en dode vlieg, enz. Kortom, de -12 toonde zich van haar beste kant en voerde zeer heldhaftige taken uit.

’s Middags werden we verwend met lekkere broodjes pitta! Smullen, smullen, smullen… Na het eten sloegen we voor 1 keertje de taken over (behalve de afwas), waaaaaaaaaaaant we gingen ZWEMMEN met de -12!!! Bij onze noorderburen vonden we een mooi zwembad, waar we de hele namiddag vertoefden. 10.000 keren van de glijbaan afglijden, in een band ronddobberen op het water, in het diepe rusten op een plank, duiken, van de springplank afspringen, we deden het allemaal. Onze soldaten zijn niet alleen sterk op het land, maar ook in het water.

Tijd voor het avondeten: kip curry met rijst. Van al dat zwemmen kregen de kindjes heel veel honger en na gemiddeld 3x eten bij te halen was het tijd voor onze zelfgemaakte crème au beurre taart. Njam-mie! Eten, uitvoeren van de taken en dan de dagelijkse strijd der machten. Vandaag speelden we Helispot. Oorzaak: 3 zieken per groep. Doel: de zieken genezen. Hoe: tactiek en niet getikt worden. Het was spannend tot de allerlaatste minuut, maar het eindigde met een gelijkspel. Vandaag (vrijdag 15 juli) zien we de vlaggen van team grijs (de luchtmacht) en teamblauw (de zeemacht) wapperen aan onze vlaggenmast.

Tijd voor weer aan een nieuw spel te beginnen, het is op dit moment (vrijdagochtend: 10u) nog fijn droog weer. We wensen iedereen een fijne dag en brengen jullie morgen (zaterdag) het verslag weer van vandaag. En last but not least: aan de mama van Pieter, een hele gelukkige verjaardag namens de hele KLJ!!!


Share

You may also like...

Geef een reactie