Kamp 2011 – Dag 7 (de zon schijnt!)

Na al die regen van de afgelopen dagen zagen we het eerlijk gezegd eventjes niet meer zo goed zitten. We wilden buiten spelen, we wilden ravotten en ons heel goed amuseren. En ja, de weergoden aanhoorden onze gebeden. In de voormiddag speelden we het ladderspel, een spel waarbij het de bedoeling is om via uitdagingen zo hoog mogelijk op de ladder te eindigen. Onze soldaatjes deden heel goed hun best en de personen die onderaan de ladder mochten beginnen, eindigden wonder boven wonder helemaal bovenaan de ladder. Er werden grenzen verlegd en angsten overwonnen. De eerste op de ladder kreeg uiteindelijk de hoogste rang uit het leger, de laatste heldhaftige strijders uiteraard de laagste rangen. Maar we kunnen jullie 1 ding verzekeren: het zijn allemaal stuk voor stuk helden.

Tijdens het ontbijt (wat voor het ladderspel plaatsvond) maakten we nog eventjes nieuwe vrienden, toch wel de moeite om te vermelden. Helemaal uit het niets kwam er ineens een immens grote achtvoeter aangekropen. De kookouders en vrouwelijke leiding gingen snel op de stoel staan, de anderen riepen luidkeels en het spinnetje verdween weer. 2 minuten geleden (zaterdag 16 juli, omstreeks 10u10) vonden we Harry (dat is de naam die onze spin gekregen heeft). Onze hoofdleider Dirk ving hem (jaja, hij leeft nog) en liet hem vrij in het bos. Met een beetje geluk vinden de kindjes straks ons vriendje Harry nog een keertje, of ze met hem zullen spelen is natuurlijk nog de vraag.

Onze +16 ging met dit prachtige weer op dagtocht bij de noorderburen. Ze namen de fiets en gingen Roosendaal verkennen, een klein stadje in het Zuiden van Nederland. Wat ze daar allemaal precies deden is ook nog voor mij (Anne) heel onduidelijk, maar ze hebben zich natuurlijk wel weer goed geamuseerd.

’s Middags waren we dus enkel met de -12, hun leiding en de kookouders. We hadden nog heel veel goed te maken door al die regen en besloten dus om buiten te picknicken. Lekker boterhammetjes smullen in het zonnetje, het leven kan zo mooi zijn en zeker op kamp!

Na het eten stond er een heus cluedo-spel gepland, waarin onze Sherlocks de dader, het slachtoffer, het moordwapen en de moordlocatie moesten zoeken, maar omdat het zo’n stralend weer was gooiden we de planning helemaal om, deden we onze bikini’s en zwembroeken terug aan en gingen we waterspelletjes spelen! Meer dan 100 waterballonnen werden gevuld, iedereen moest eraan geloven met de waterpistooltjes, we gooiden elkaar vol met bloem en speelden volleybal met een kipfiletje. Naderhand was het tijd voor de estafettes met onder andere het onder ons zeer bekende water overbrengen van de emmer naar de fles met de mond. Lachen, gieren, brullen, of wat had je gedacht. Na 2 uurtjes intensief rondlopen en elkaar nat maken, was het tijd voor het hoogtepunt van de waterspelletjes. Benodigdheden: zwarte plastiek, water en bruine zeep + een portie ontzettend actieve kindjes (incl. leiding). Doel: GLIJDEN! Hoe: we smeerden de plastiek in met bruine zeep, verdunden deze met water, namen een aanloop en belanden allemaal op onze poep (sorry voor het taalgebruik). Helaas was het onmogelijk om hier foto’s van te nemen, omdat er nogal veel water rondvloog.

Om 4 uur aten we een appeltje en kwamen we tot rust. Onze kindjes mochten de bonte avond (het feestje op de laatste avond van het kamp) voorbereiden, er werd gebrainstormd, gerepeteerd, inspiratie gezocht op het internet en uiteindelijk vond iedereen een mooi idee om ons te entertainen maandag.

’s Avonds kwam de +16 terug en aten we lekkere frietjes met frikandelletjes. En daarna was het weer tijd voor de strijd der machten, vandaag stond op het menu: het shit-spel. Het fijnste spel dat ieder jaar terugkeert bij onze strijd der machten en waar er het hardst gelachen wordt. Doel: parcours afleggen en bij het andere kamp geraken. Hoe: lopen, rennen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Moeilijkheid: als we de tegenpartij tegenkomen (die natuurlijk in de andere richting lopen om ook in het andere kamp te komen) spelen we snel een partijtje blad-steen-schaar, win je dan loop je door, verlies je, dan roep je SHIT en word je afgelost door een andere speler uit je team die juist hetzelfde doet. Het rode team (medische component) eindigde op de eerste plaats, het groene team  (landmacht) kreeg een eervolle tweede plaats, gevolgd door respectievelijk het blauwe team (zeemacht) en het grijze team (luchtmacht).

Na het shitspel hadden we nog een verrassing voor onze nieuwste leden (Yannick, Sam, David, Pieter, Isabel en Sarah). Ze hebben zich nu al 5 dagen lang van hun beste kant laten zien en het werd dan ook hoog tijd om hen te dopen tot echte KLJ’ers. Ingrediënten: de vettigste spullen die we konden vinden, verrassingseitjes met opdrachten en een paar toeschouwers die al een paar jaar bij de KLJ zitten. Doel: VUIL worden! Ze hebben bewezen dat niets hen te veel is om te doen als echte KLJ’ers, ze werden volgesmeerd met chocopasta, aten papjes die ik (Anne) en Lore met veel liefde klaargemaakt hadden, dronken een cocktail van verschillende brouwseltjes, legden het legerparcours af, werden heel vies, kregen een beetje crème au beurre in het gezicht gesmeerd waarop we haren plakten (met dank aan kapsalon Principals in Riemst), ze speelden twister met hun hele lichaam in de verf, enz. Daarna was het tijd voor te douchen (uiteraard), nog eventjes een heerlijk kopje warme chocolademelk en de mooie zonnige dag werd mooi afgesloten.

Toen de kleinsten fris gewassen in hun bedje lagen, ging de +16 volledig gecamoufleerd nog eventjes het bos (iets verderop) in, waar ze het sluipspel speelden.

Op dit moment is het weer tijd voor een nieuwe dag, het is aangenaam weer (iets frisser als gisteren), maar het ziet ernaar uit dat het nog wel eventjes droog blijft!

Heel veel liefs van de kleintjes en  tot morgen!

img_7134

Picture 1 of 500

Share

You may also like...

Geef een reactie