Kamp 2011 – Dag 8 (regen, regen, regen)

Zaterdagochtend 08u00, de vogeltjes vlogen fluitend door het bos, de zonnestraaltjes slopen binnen langs de kleine dakraampjes en de kleine slaperige oogjes wierpen langzaam een blik op de nieuwe dag… Het ideale weertje om de dag te beginnen met een looptochtje om alle ledematen te wekken. Naderhand een lekker ontbijtje en gezellig samen de taken doen (+ het terugvinden van Harry, zie verslag dag 7). En dan was het tijd voor het eerste spel van de dag: CLUEDO. We speelden het een dagje later als gepland, maar het doel bleef hetzelfde: vind de dader, het slachtoffer, het moordwapen en de locatie. Jullie zijn wellicht allemaal benieuwd wie eraan moest geloven, wel: Kolonel David was de dader en vermoordde Julie met een mes in het bos. Julie is gewaarschuwd en een verwittigd KLJ’er is er natuurlijk 3 waard!

’s Middags aten we lekkere boterhammetjes met chocolade en nadien kregen de kleinsten onder ons van Florian een initiatie in de zelfverdedigingstechnieken. Iets wat toch niet kan ontbreken bij een echte legeropleiding. Helaas hebben we de zelfverdedingslessen iets vroeger moeten stil leggen door het slecht weer, maar geen nood: de kinderen hielden zichzelf bezig door onder andere te pokeren, te rummikubben of door hun geknutselde legerhelmen nog wat bij te verven. Rond 16u00 deden we nog een poging om naar buiten te trekken voor een bosspel. Vanaf het moment dat het droog was liepen we naar buiten, maar weer tevergeefs. Het spel was nog maar net uitgelegd of de regen viel alweer met bakken uit de lucht. Dan maar weer binnen wat spelen…

’s Avonds werden we verwend met heerlijke hamburgers met gebakken uitjes en lekker vettige sauskes. Njammmieeeeeeeeeeeeee! Na het avondeten gingen we zoals iedere dag de strijd der machten spelen, maar dit is voor de eerste keer in de geschiedenis van de clanspelen (eerste keer in 4 jaar kamp) NIET doorgegaan door het slechte weer. Maar, niet getreurd: op dit moment (zondagochtend 11u32) gaat de strijd der machten van gisterenavond gewoon door en onze leden zijn nu druk druk bezig met het spelen van Levend Stratego.

U vraagt zich wellicht ook af waarom het verslag er vandaag zo laat op komt, maar we hebben er een lekker luie zondag van gemaakt en iedereen mocht vandaag eventjes uitslapen. We zijn dan ook al enkele dagen druk in de weer, met late uren om te gaan slapen (voor de leiding vooral) en vroege uurtjes om op te staan (voor iedereen).

Tegen de avond werd het tijd om toch nog een fijn spel te spelen, we maakten het gezellig in de dagzaal, haalden onze slaapzakken en hoofdkussens naar beneden, doofden alle lichten en speelden het immer geweldige weerwolvenspel met onze -12. Niet zo gemakkelijk (vooral voor de jongens) om zo stil mogelijk te blijven zitten en vooral hun mond te houden. Dit zorgde dan ook voor de nodige hilariteit en stress bij de spelleiders. Rond 00u00, na 1,5 uur spelen een een tasje warme chocomelk, was het wel genoeg geweest en kropen we allemaal fijn ons bedje in.

Kortom: een dag met veel regen, maar toch nog veel plezier!
Iedereen een fijne zondag en tot morgen! Het kamp loopt helaas al op zijn einde

Groeten,

img_7823

Picture 1 of 500

Share

You may also like...

Geef een reactie