Kamp 2011 – Dag 9

http://www.youtube.com/watch?v=-ciCYlpFDIU
We konden het niet beter zeggen als Bart Kaëll! Het zonnetje scheen op onze snoet en dat deed enorm goed! Tijd om de dag te beginnen met een ochtendloop om daarna, zoals alle andere dagen, aan te schuiven aan de ontbijttafel. Eén klein verschil: zondag mochten we uitslapen, want de vermoeidheid sloeg toe.

Omdat de strijd der machten zaterdagavond door het slechte weer niet door kon gaan, eindigden we de dag niet met een clanspel, maar begonnen we ermee. (zie verslag dag 8) Levend Stratego stond op het menu, de ene had het al wat sneller door dan de andere, maar tegen het einde van het spel had ieder team zijn eigen tactiek. Spanning alom met het blauwe team (zeemacht: Roel, Anne, David, Julie, Wouter, Bart, Quincy en Stef) dat er met de overwinning vandoor ging, gevolgd op de tweede plaats door het grijze team (luchtmacht: Babs, Thomas, Thimo, Raymond, Robin, Daan, Sarah en Liesse). Op een eervolle derde en vierde plaats respectievelijk het rode team (medische component: Florian, Anouk, Lode, Kevin, Sam, Polleke, Bente en Isabel) en het groene team (landmacht: Dirk, Lore, Yannick, Kirsten, Wout, Pieter en Wim) .

Na het middageten had Bart Kaëll al minder gelijk en konden we het weer beter verwoorden zoals Gene Kelly (http://www.youtube.com/watch?v=p7QL46cK7B8) . Maar niet getreurd, we vonden een fijne binnenspeeltuin in de buurt en trokken weer naar het buitenland met de -12. Er werd op trampolines gesprongen, op een gigantisch luchtkussen gespeeld, in het ballenbad gerold, we zijn natuurlijk enkele keren langs de EHBO moeten passeren omdat we TE goed aan het spelen waren, maar uiteindelijk konden we na 3,5 uurtjes volop te spelen heelhuids terug richting Essen vertrekken.

’s Avonds zorgden onze kookouders voor heerlijke satés in pindasaus en na ons buikje rond gegeten te hebben speelden we nogmaals de strijd der machten, maar dan van deze dag. Doel: andermans kamp binnendringen en het kaarsje uitblazen dat zij in hun kamp verstopten. Er werd veel longinhoud vereist voor enerzijds rond te lopen door het bos en anderzijds het kaarsje uit te blazen. De hoeveelheden kaarsjes die werden uitgeblazen deden wel denken aan een groots verjaardagsfeest. Er werd veel rondgelopen, geknuffeld (in plaats van getikt, hoewel dit niet de bedoeling was), maar er werd natuurlijk weer veel gelachen als een of andere leider weer maar eens op zijn gezicht belandde. Groen behaalde nipt de overwinning, gevolgd door blauw, grijs en rood.

’s Avonds ging de +16 op dropping en speelden de -12 nogmaals het weerwolvenspel. Deze keer zelfs al met de uitbreiding, wat het natuurlijk extra spannend maakte omdat er een witte weerwolf was die deze keer mee het dorp kwam verslinden. Na het weerwolvenspel mochten we nog fuiven op onze jaarlijkse pyjamafuif en de kidibul vloeide rijkelijk. Een extra fijne dag voor de -12 want pas om 01u00 moesten zij gaan slapen.

Toen de +16 terugkwam stond er ook voor hun nog een verrassing te wachten, want de nieuwste +16 leden (en een paar oude die nooit gedoopt werden) konden zich nog aan een nachtelijk dooppartijtje verwachten dat tot in de vroege uurtjes doorging.

Met kleine oogjes stonden we deze morgen weer ietsje later op en bereidde we al druk de bonte avond voor. Vandaar een iets later verslag!

P.S.: we werden de hele dag vergezeld door Eline, Ben en Lien die een dagje op bezoek kwamen!

P.P.S.: dadelijk zet ik nog enkele foto’s online van de hele week  (vooral -12!)

Share

You may also like...

Geef een reactie