28/10/2011 LAN-party

Het eerste weekend van de herfst-vakantie was daar en dat betekende dat het tijd was voor de LAN-party

De vraag die we iedere keer krijgen is “Wat is een LAN-party?”

Een LAN-party is een grote of kleine bijeenkomst van computerliefhebbers van alle leeftijden die in hun vrije tijd bij elkaar komen en hun computers op elkaar aansluiten. Centraal staat hierbij het Local Area Network (LAN) dat de computers met elkaar verbindt. Iedere bezoeker van de LAN-party neemt zijn eigen computer met monitor en andere toebehoren mee; ook een netwerkkabel om de computer op het netwerk aan te sluiten hoort bij de basisuitrusting. LAN-party’s duren vaak een weekend lang maar er bestaan ook kortere en langere. voor meer info klik op de link.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/LAN-party

Naast de gebruikelijk shooters zoals Call Of Duty 2, Call Of Duty Modern Warfare & Counterstrike deden 2 nieuwe games een grote intrede op pc.

Het eerste spel was Flatout 2, een spel waarin maximaal 8 auto’s in één arena worden geduwd en vervolgens elkaar helemaal moeten kapot-RAMMEN. Heerlijk om de stress van de eerste school-dagen op deze manier eruit te gooien. Natuurlijk kan je in dit spel ook gewoon racen, het is nog steeds toegelaten om elkaar te RAMMEN !!! voor een trailer klik op onderstaande link.

http://www.youtube.com/watch?v=62glRshC2Zc

Het tweede spel was Grand Theft Auto San Andreas MTA. Dit is een multiplayer-versie van het bekende (en controversiële) zonet genoemde spel. Veel geschoten werd er bij ons niet gedaan, we vonden het leuker om virtueel met maaidorsers te racen, met parachutes uit helicopters te springen of samen te of stunts uithalen met vliegtuigen.Op onderstaande link vind je een trailer van het spel.

http://www.youtube.com/watch?v=u_CbHrBbHNQ

Voor de niet pc-gamers was er nog de gelukkig de playstation 3 & Xbox 360. De twee games die hierop het meest werden gespeeld waren FIFA 2011 en Guitar Hero (versie onbekend)

dat FIFA staat voor Fédération Internationale de Football Association zal veel gamers weinig schelen maar het is wel de essentie van het spel. Voetbal en niks anders dan voetbal, daar draait dit spel om. Alle top-ploegen met hun spelers komen voor in dit spel (helaas komt Kanne VV nog niet hierin voor). Voor een trailer van het spel klik je op onderstaande link.

http://www.youtube.com/watch?v=ulzLU3At3lA

Voor wie heel graag een rockster wil zijn maar niet dagen-lang wil oefenen op akkoorden is Guitar Hero een must. Bij dit spel komt er geen controller aan te pas maar wel een gitaar (geen echte). Op de gitaar zijn vijf knoppen bevestigd bovenaan (waar de snaren zitten) en één knop onderaan (waar de gitarist met zijn plectrum tegen de snaren aanslaat). Wanneer men het spel speelt verschijnen verschillende kleuren op het scherm, die kleuren komen overeen met de knoppen op de gitaar. Je moet ze in de juiste volgorde en op het juiste moment indrukken. Hoe beter je het doet, des te hoger je score. Gëinteresseerd? Klik dan op de link onderaan.

http://www.youtube.com/watch?v=WlvMkvTLO8Y

Share

You may also like...

Geef een reactie