Smurfen VS. Beauty’s and the nerds

Zondag kleurde Kesselt een beetje blauw; er waren smurfen op bezoek! Natuurlijk waren Grote Smurf, babysmurf, Asraël en Gargamal (brrrr!) ook aanwezig. En dit was niet zomaar.. Het was namelijk oorlog tussen de smurfen en de Asraëliërs! Ze moesten het tegen elkaar opnemen in de moeilijkste proeven: elkaar over de beek trekken, geblinddoekt bij een smurfenbal geraken, ontdekken wie de échte Grote Smurf was,… Om half5 was de oorlog eindelijk afgelopen. Niemand minder dan onze SMURFEN hadden de oorlog gewonnen! Goed gesmurft, Yannick, Sara & Tessa 🙂

Leuke annekdote: Anouk denkt dat de smurfen een blauwe trui aanhebben, terwijl ze eigenlijk in bloot bovenlijf rondlopen 😉

Er waren niet enkel smurfen, maar ook Beauty’s en Nerds aanwezig op de KLJ. Zij waagden zich aan het super-mega-toffe-geweldige WAAGSTUK. Bedoeling van het spel: Het is een soort ‘omgekeerde quiz’. Er zijn per thema (natuur, muziek, KLJ, strips, raadsels,…) rijen met kaartjes waarop telkens een waarde staat (1000 / 2000 / 5000 / 10.000 / 15.000). Elke waarde staat voor het aantal punten en dus ook voor de moeilijkheid van de vraag. Op elk kaartje staat het antwoord van een vraag gegeven, waardoor zij dus de vraag zelf moeten zoeken. Bijvoorbeeld: Gegeven: Katholieke Landelijke Jeugd. Antwoord: Waarvoor staan de 3 letters van “KLJ”?. Wij vonden het geweldig dat iedereen zich zo goed verkleed had, chapeau! 🙂

Tot over 2 weekjes!

Share

You may also like...

Geef een reactie