Kamp 2012 – Dag 3

Zaterdagochtend, 4 augustus, een zonnige ochtend op de kampplaats in Vollezele. Het was 8u toen ons kamplied door de boxen klonk en de Peelkes en Lowies mochten ontwaken van hun tweede (korte) nacht – onze Lowies vinden het niet altijd nodig zichzelf de 8u nachtrust te gunnen die ze verdienen. Dat gezegd zijnde waren er zeker geen problemen, want om 08u15 hadden we eindelijk iedereen verzameld voor 10 minuten Olympische work-out in de ochtendgymnastiek. Onze maxies waren ondertussen ontwaakt in hun comfortabele tentjes op de camping van hun twee-daagse.

Na de zware ochtendgymnastiek konden we genieten van een heerlijk ontbijtje gevolgd door de dagelijkse taken. Hierna was het tijd voor het eerste spel van de dag. De Lowies namen het tegen elkaar op in allerlei balspelen als voetbal en volleybal, terwijl onze kleinsten, de Peelkes, elkaar uitdaagden met onze gloednieuwe Parachute. Plezier verzekerd hier in Vollezele!

Niet veel later schoven we weer de knietjes onder tafel voor een overheerlijke middagmaal. Die boterhammetjes hadden nog nooit zo goed gesmaakt. Want na een olympische prestatie met de bal en de parachute kunnen de maagjes wel wat verdragen.

Na de middag werden de eerste briefjes geschreven, terwijl een ander groepje het tegen elkaar opnam in een speciale variant van het door ons gekende pingpongspel. De allerkleinsten speelden “het expressiespel”. De expressies boos, blij en heel soms ook verdrietig, zijn hier al enkele keren de revue gepasseerd, maar nu konden zij ook hun betere uitbeeldtechniek de vrije loop laten en allerlei sporten, beroepen, handelingen en voorwerpen uitbeelden.

Niet veel later bereikte de uitgeputte +16 de kampplaats. Voor hun stond er een speciale activiteit op het programma. Samen met de oudste Lowies kreeg de +16 een workshop zelfverdedingstechnieken, nl. Kraft Maga. Helemaal vanuit Geleen kwamen er 3 gespierde mannen de leden leren wat ze kunnen doen, zonder zich of hun tegenstander te verwonden, wanneer ze in een bepaalde situatie worden aangevallen. Onze allerkleinsten gingen ondertussen de dodentocht aan, bij ons beter bekend als de voetjestocht. Ze schreven hun naam met hun tenen op de benen van een medelid, hadden een speciaal voetenbad met de nodige vettige producten, aten choco van hun tenen,… Kortom de voeten werden vuil en stonden zeer centraal in dit spel.

De andere groep kreeg daarna ook de kans om het thuisfront op de hoogte te brengen met hun briefjes of om hun bonte avond voor te bereiden. Als avondmaal aten we daarna overheerlijke soep gevolgd door HAMBURGERS!!! Smullen, smullen, smullen, …!

Na het eten stonden er Olympische Spelen op het programma, maar deze zullen helaas uitgesteld worden naar morgenvroeg. De weergoden waren ons al enkele dagen goed gezind, maar beslisten er deze avond anders over. Een grote bui viel over Vollezele. Niet getreurd, we speelden met maar liefst 23 Peelkes en Lowies de klassieker: HET WEERWOLVENSPEL, ook gekend als het dorp. Nu (22u24) is het tijd voor een heerlijke warme chocomelk, om daarna ons zachte bedje in te kruipen en hopelijk een rustig nachtje tegemoet te gaan. Voor zover wij weten komt dat zeker in orde, want iedereen is lekker moe van een dagje fijn te spelen!

Kamp 2012 – Dag 3 (Maxi edition)

U kon al in het verslag van deze dag lezen wat de peelkes en lowies heel de dag hebben uitgestoken. Het verhaal van de Maxi’s verliep helemaal anders.

De Maxi’s waren de dag ervoor op stap geweest naar het Casa Blanca-festival in Antwerpen; dit lag 70 km verder v.d. kampplaats, een hele fietstocht dus. Het was een mooi feestje met enkele mooie artiesten die optraden; favorieten waren The Oddword, Yvs V en Dimitri Vegas & Like Mike. Op Youtube staan genoeg filmpjes van deze groepen/artiesten. Misschien voor de fans van de serie ‘code 37’ is het leuk om te weten dat Marc Lauwrys er ook rondliep. De dag erna vertrokken de +16 terug naar kamp; passeerden langs het station van Antwerpen, moesten 3 treinen nemen om terug in Ninove te geraken (dicht bij kamp).

Hierna werden we getrakteerd op een workshop krava maga.

Huh??? Krav maga, wat is dat??? Dit is een Israëlische verdedigingskunst-/techniek ontwikkeld in het zonet genoemde land.Het doel is om te leren in een bedreigende situatie je verbaal en indien nodig fysiek te verdedigen. Via simpele handelingen leerden de +16 (en enkele lowies) zich te verdedigen tegen schoppen langs voor, wurgingen langs achter, etc. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken dat hun kinderen echte vechterbazen zijn geworden, zoals als eerder vermeld gaat het om louter simpele verdedigingstechnieken. Mensen die gëintereseerd zijn in een workshop krav maga of graag hier lessen in willen volgen, kunnen naar de website van G-safe gaan door hier te klikken.

Hierna nog even genieten van de heerlijke kampmaaltijd en een vermoeiende dag zat er al op om half 8. Reden hiervoor was het slechte weer, de rest van de avond werd ingevuld met voorbereidingen voor de bonte avond, ping-pong, nagenieten van de krav maga-training en gewoon wat gezellig ouderwets samenzitten. Dag 3 zat erop!!!

Share

You may also like...

Geef een reactie