Kamp 2012 – Dag 5

 

DAG 5 – zwemmen
Alweer een nieuwe dag in Vollezele: de vogeltjes floten, de zon scheen en wij deden ochtendgymnastiek. Iedereen was even enthousiast als altijd, de ochtendgymnastiek is nog altijd het leukste moment van de dag.
De Peelkes knutselden in de voormiddag Olympische vuren en lauwerkransen, met veel rotzooi en vuile kinderen tot gevolg. De Lowies deden paintball met blaaspijpjes en verf. De bedoeling was om de vlag te veroveren of om iedereen van het andere team ‘dood’ te schieten.
De Maxies startten hun dag met een quiz. Rondes als vul de Jantjes-mop aan of welk alcoholpercentage heeft welk bier passeerde de revue.
Namiddag stond zwemmen op het menu. Na het gisteren uitgesteld te hebben door het mooie weer waren de buien van vandaag de perfecte setting. We gingen met de bus naar De Kleine Dender in Ninove, een zwembad met een wildwaterbaan en een bad met golven. De kids gingen allemaal misschien meer dan 50 keer in de wildwaterbaan en toen was het tijd om terug naar huis te gaan.
Op het menu ’s avonds stonden frieten en frikadellen, JOEPIEEE!
Na het eten was het tijd voor het clanspel. De bedoeling was om kaarsjes (‘Olympisch vuur’) het lokaal binnen te krijgen zonder getikt te worden. Alles goed ging tot enkele maxies iets te enthousiast waren en tegen muren en banken begonnnen te lopen, waardoor we het spel vroegtijdig hebben moeten beëindigen. Daarom gingen we snel over tot de dropping, waarbij onze leden in het donker met slechts een zaklamp (en een begeleider) vanuit the middle of nowhere het kamp terug moesten zoeken. In het holst van de nacht arriveerden de laatste groepen.
Het was een geslaagde dag voor iedereen

Share

You may also like...

Geef een reactie